הכרויות לאנשים איכותיים
לחץ כדי לחזור לאתר
         פו"פנאי - הכרויות חינם                 אתרי הכרויות          פעילויות לפנויים פנויות          הכרויות דיסקרטיות                  הכרויות לדתיים                  לצאת לדייט                 

  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 כל הפורומים : מתכונים
נושא נושא: חצ’פורי גרוזיני - מתכון מדהים שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אפרת קדמי
אורח/ת
אורח/ת


הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
הודעות: 385
נשלח בתאריך: 01 December 2008 בשעה 12:23 | IP רשוּם צטט את אפרת קדמי

חצ'פורי - מסורת גיאורגית אפויה בתנור

את החצ'פורי, מאפה בצק גיאורגי מסורתי, אפשר להכין בכמה מליות, כשהנפוצות ביותר הן שעועית וגבינה. במתכון שלפניכם תמצאו את האצ'רולי חצ'פורי, שכולל מלית של גבינות וביצה

ynet
פורסם:  17.11.08, 14:09

<>var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) { switch (type){ case 'external' : if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);} break; case 'article' : urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace(' to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'yaan' : urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_r eplace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'category' : urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_ replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; } } f unction setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}

אצ'רולי חצ'פורי

המרכיבים (ל-6 חצ'פורי):

1/2 ק"ג קמח לבן

25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים

1 ביצה טרופה

1 גביע יוגורט

1 כפית מלח

מים פושרים

למלית:

350 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

350 גרם גבינה בולגרית מפוררת

50 גרם חמאה מומסת

6 ביצים


(צילום: דלית שחם)

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים קלות.
  2. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את הביצה, היוגורט וחצי כוס מים פושרים. מפזרים את המלח מסביב לשולי הגומה.
  3. מתחילים לעבד את הבצק תוך הוספה הדרגתית של מים לפי הצורך, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.
  4. מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה.
  5. כאשר הבצק הכפיל את נפחו, מוציאים מהקערה ולשים היטב. מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים ויוצרים כדור מכל חלק. מכסים את הכדורים במגבת מטבח ומניחים אותם במקום חמים לתפיחה נוספת.
  6. המלית: מערבבים את הגבינות עם החמאה המומסת.
  7. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הכדורים לעלה עגול.
  8. מקפלים את העלה משני הצדדים לכיוון המרכז כך שמתקבל מעין מלבן עם קצות מחודדים. צובטים את שולי הבצק ומגביהים אותם כך שמתקבלת צורה של סירה.
  9. ממלאים את הסירות במלית. מחממים תנור לחום של 200 מעלות עם תבנית בתוכו.
  10. מוציאים את התבנית, משמנים קלות ומניחים בה את החצ'פורי. אופים בתנור כ-15 דקות, עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב.
  11. מוציאים מהתנור ושוברים ביצה למרכז כל מאפה. מחזירים לתנור ואופים כ-5 דקות, עד שחלבון הביצה נקרש, אותם החלמון נשאר מעט נוזלי. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.
חזרה לתחילת העמוד הראה אפרת קדמי's פרופיל חפש הודעות אחרות של אפרת קדמי
 



אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

העמוד הזה נוצר וחושב תוך .0938 שניות.