הכרויות לאנשים איכותיים
לחץ כדי לחזור לאתר
         פו"פנאי - הכרויות חינם                 אתרי הכרויות          פעילויות לפנויים פנויות          הכרויות דיסקרטיות                  הכרויות לדתיים                  לצאת לדייט                 

  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 כל הפורומים : מתכונים
נושא נושא: מתכונים לחנוכה שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
יעלי


סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 11 August 2006
מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת
הודעות: 29
נשלח בתאריך: 05 December 2006 בשעה 19:59 | IP רשוּם צטט את יעלי

מתכון לחנוכה: סופגניות במילוי וניל ופירות יער
מאת אלי אברהם, לחם טאטי

חומרים לבצק
1 ק"ג קמח
120 גרם סוכר
15 גרם מלח
360 גרם מים
2 ביצים
2 כפות ברנדי
50 גרם שמרים טריים
תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה
1. לשים את החומרים עד ליצירת בצק אחיד למשך 6-4 דקות.
2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים את הבצק כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
3. חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 80-60 גרם (תלוי בגודל הרצוי) ומגלגלים לכדורים.
4. לאחר-מכן מניחים את הכדורים על משטח משומן ונותנים לסופגניה לתפוח למשך חצי שעה עד 45 דקות.
5. מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק 180 מעלות למשך 2 דקות מכל צד.
6. מניחים את הסופגניות על ניר סופג למשך 5 דקות ולאחר-מכן מזריקים את המילוי באמצעות מזרק מיוחד להזרקה.

חומרים למילוי
500 סמ"ק חלב
קורט מלח
מקל וניל חצוי
125 גרם סוכר
6 חלמונים
30 גרם קמח
30 גרם קורנפלור
100 גרם שוקולד לבן מומס
150 גרם תערובת פרות יער

אופן ההכנה
1. מרתיחים את החלב, הסוכר והמלח.
2. מערבבים את החלמונים, הקמח והקורנפלור ויוצקים בעדינות את תערובת החלב לתערובת החלמונים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מחזירים את התערובת לאש ומבשלים עד לרתיחה קלה מאוד.
4. ממיסים את השוקולד הלבן למשך דקה במיקרוגל.
5. מורידים מן האש ומוסיפים את השוקולד הלבן ומצננים.
6. מוסיפים את פירות היער ומערבבים.

חזרה לתחילת העמוד הראה יעלי's פרופיל חפש הודעות אחרות של יעלי
 
יעלי


סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 11 August 2006
מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת
הודעות: 29
נשלח בתאריך: 11 December 2006 בשעה 21:35 | IP רשוּם צטט את יעלי

סופגניית מוצארט
מאת אבי קינן הקונדיטור של רשת רולדין

מתכון
בצק לסופגניות
אחת וחצי כוסות מים פושרים
30 גרם שמרים
שלוש וחצי כוסות קמח מנופה
שליש כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 ביצה
3 טיפות תמצית וניל
3 טיפות רום (לפי הטעם)
חצי כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה
להכנת הבצק:לערבב את חצי כוס הקמח, חצי כוס המים הפושרים, אבקת אפייה והשמרים,ולהניח בצד לתפיחה מכוסה במגבת לחה.

(לשים את הבצק 4 דקות, שמים שמרים ומגבירים מהירות לישה).

להכנת הבצק מערבבים בקערה את ראש העיסה שהכנו ,הביצים הסוכר, הקמח שנשאר והמים ומוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק דליל ורך.

טיפ - אפשר להחליף מים קרים בכוהל וזה כדי שהכוהל יעשה את הסופגנייה קלה יותר. את הכוהל מומלץ לשים מס' דקות לפני סוף הלישה. זמן לישה 10 – 11 דקות.

3 דקות אחרונות, מומלץ במקום מים לשים כוהל.

מומלץ להניח את הבצק על משטח משומן לפני הפתיחה כדי שלא ידבק ויהיה קל להרים את הבצק מהמשטח. המשטח המשומן הופך את הבצק לקל יותר ומכפיל את הנפח.

לכדרר כדורים בגודל אחיד ולכסות במגבת לחה ולהניח לתפיחה כשעה.

את הסופגנייה יש לטגן בשמן עמוק. הסופגנייה חייבת לצוף בסיר השמן ולא לגעת בתחתית.

את הסופגנייה יש לטגן 6 דקות משני הצדדים.

את הסופגנייה הופכים פעם אחת בלבד במהלך הטיגון.

להוציא את הסופגנייה מהסיר החם, לנער אותה ולשים בנייר סופג.

קרם אספרסו למילוי
1 כוסות שמנת 42 אחוז
חצי ק"ג שוקולד לבן
200 גרם חמאה
שליש כוס אספרסו (תמצית אספרסו עם מים או נס קפה ומיםחמים מעורבבים)

אופן ההכנה
להרתיח שמנת ולהוסיף לתוכה את השוקולד,לערבב בעדינות עד להמסה מלאה של השוקולד בשמנת (3-4 דקות). להוסיף חמאה מומסת לשמנת עם השוקולד עד להמסה מלאה וקבלת קרם אחיד ומבריק. אפשרי להוסיף גם גרידת תפוז או גרידת לימון. להוסיף את 1/3 כוס האספרסו לקרם עד לקבלת קרם בטעם אספרסו.

לציפוי הסופגנייה

לטבילת הסופגניה
250 גר' שוקולד מריר משובח

לציפוי קרוקנט
500 גר' שקדים קלויים
2\1 2 כוסות סוכר

להכנת הקרוקנט
לקלות את השקדים קליה אחידה בתנור בחום 150 מעלות כ 10 דק'.
להפוך סוכר לקרמל בהיר ולאחד עם השקדים. (בסיר נרוסטה מבשלים את הסוכר עד לקבלת צבע חום זהב)

על המגש מורחים מעט שמן או חמאה, שופכים על המגש המשומן את השקדים והסוכר.

לרדד לגובה של 1 ס"מ ולקרר.

לשבור ולרסק לגרגירים ולצפות את הסופגניה.



 

בתאבון מכל ה

חזרה לתחילת העמוד הראה יעלי's פרופיל חפש הודעות אחרות של יעלי
 
חתולה
מנהל/ת הפורום
מנהל/ת הפורום


הצטרף / הצטרפה: 31 December 2008
משתמש: מנותק/ת
הודעות: 45
נשלח בתאריך: 28 November 2012 בשעה 09:33 | IP רשוּם צטט את חתולה

בדיוק בזמן
(-:


__________________


חזרה לתחילת העמוד הראה חתולה's פרופיל חפש הודעות אחרות של חתולה
 



אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

העמוד הזה נוצר וחושב תוך .0781 שניות.