הכרויות לאנשים איכותיים
לחץ כדי לחזור לאתר
         פו"פנאי - הכרויות חינם                 אתרי הכרויות          פעילויות לפנויים פנויות          הכרויות דיסקרטיות                  הכרויות לדתיים                  לצאת לדייט                 

  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 כל הפורומים : מתכונים
נושא נושא: עוגת דבש מבושמת שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אורח
אורח/ת
אורח/ת


הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
הודעות: 385
נשלח בתאריך: 18 September 2006 בשעה 19:51 | IP רשוּם צטט את אורח

עוגת דבש מתוקה במידה, מתובלת מאוד, עסיסית וטעימה.
חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק או ל-12 עוגות אישיות:
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים
1 כוס ( 240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (320 גרם) דבש
1 כף קינמון
1 כפית ג’ינג’ר טחון
קמצוץ ציפורן
1 כוס (240 מ"ל) קפה רותח (כף אבקת קפה וכוס מים רותחים)

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מנפים יחד קמח עם אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
3. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן, סוכר, דבש, קינמון ,ג’ינג’ר וציפורן.
4. יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים קפה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים בזריזות לקבלת בלילה אחידה ודלילה.
5. יוצקים מיד את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שלישים מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה. אופים 35 – 40 דקות (20 – 25 דקות לעוגות אישיות), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).

גיוונים
- מערבבים כמה טיפות תמצית מי ורדים לבלילה לפני האפייה.
- מחליפים את הקפה בתה חזק מוכן, אפשר בטעמים, למשל תה ירוק יסמין, תה נענע ולימונית או בחליטת צמחים.

לפי אותה שיטה מכינים
עוגת דבש תפוחים: מקפיצים 1/2 1 כוסות קוביות תפוחים בכף חמאה, 2-3 כפות סוכר ו 1/2 כפית קינמון. מצננים.מחליפים את הקפה בסיידר חם. מוסיפים לבלילה המוכנה א התפוחים המוקפצים. אופים כרגיל.

מאפינס דבש: יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז’טים). ממלאים כל שקע עד שני שלישים מגובהו בלבד. אופים 20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא כמעט יבש (עם פרורים לחים).


בתאבון!

חזרה לתחילת העמוד הראה אורח's פרופיל חפש הודעות אחרות של אורח
 
אורח
אורח/ת
אורח/ת


הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
הודעות: 385
נשלח בתאריך: 06 October 2006 בשעה 01:29 | IP רשוּם צטט את אורח

חלת דבש ותפוחים
מאת ארז קומרובסקי, לחם ארז

חומרים
1 ק"ג קמח אורגני מנופה
30 גרם שמרים טריים
180 גרם חמאה קרה בקוביות
150 גרם דבש פרחי בר
2 ביצים
300-350 גרם מים מינרלים קרים
15 גרם מלח דק
400 גרם תפוחי עץ מזן דלישס
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית מוסקט מגורד

הכנה
לקלף את התפוחים, לחתוך לקוביות ולהקפיץ במחבת עם 40 גר' חמאה עד שיתרככו לתבל בקינמון ומוסקט ולהוריד מהאש.

להניח להתקרר לטמפרטורת החדר.

לערבב את כל חומרי הבצק: הקמח, המים, השמרים, הביצים והדבש עד להיווצרות בצק אחיד.

להוסיף את החמאה הקרה והמלח ולהמשיך בלישה עוד 5 דקות.

להוסיף את התפוחים וללוש רק עד שהם מתאחדים עם הבצק.

להתפיח את הבצק מכוסה בניילון, במשך כשעתיים במקום קר.

לחלק את הבצק ל- 4 כדורים. להניח להם לנוח עוד 10 דקות.

ליצור מכל כדור נקניק בצק ארוך ולגלגל כל נקניק סביב עצמו כשבלול.

לתקוע במרכז כל חלה, מקל קינמון.

להתפיח עוד כשעה בערך ולאפות בטמפרטורה 180 מעלות בתנור עם הרבה אדים.

חזרה לתחילת העמוד הראה אורח's פרופיל חפש הודעות אחרות של אורח
 



אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

העמוד הזה נוצר וחושב תוך .0938 שניות.