הכרויות לאנשים איכותיים
לחץ כדי לחזור לאתר
         פו"פנאי - הכרויות חינם                 אתרי הכרויות          פעילויות לפנויים פנויות          הכרויות דיסקרטיות                  הכרויות לדתיים                  לצאת לדייט                 

  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 כל הפורומים : מתכונים
נושא נושא: עוף עם אופי שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אורח
אורח/ת
אורח/ת


הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
הודעות: 385
נשלח בתאריך: 15 September 2006 בשעה 17:33 | IP רשוּם צטט את אורח

הישראלים משוגעים על עוף וזוללים אותו יותר מכל אומות העולם. שניצל הוא הלוא האוכל הלאומי שלנו, עוף בגריל הארוחה האולטימטיבית ושווארמה הבילוי המשפחתי המועדף. ב''ספר העוף, הגדול'' שהוציאו רות אוליבר ואורלי פלאי-ברונשטיין (הוצאת ''על השולחן'') אפשר למצוא עשרות מתכונים, מקוריים, מיוחדים, מפתיעים ומעוררי תאבון, שהבסיס לכולם הוא העוף. בחרנו שלושה מהם

כבדי עוף ופטריות מוקפצים בטרגון
''הטעם האניסי של הטרגון מחמיא לטעמו של הכבד ותוספת היין מעדנת ומוסיפה הרמוניה למנה''.

חומרים ל-4-6 מנות:
500 גרם כבדי עוף מחולקים לאונות
4 כפות שמן
2 בצלים פרוסים
סלסילת פטריות שמפיניון קטנות
חצי כוס יין לבן יבש
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
עלים קצוצים מגבעול טרגון

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הכבדים 2 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת.
2. מטגנים בצלים באותה מחבת כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים פטריות, מקפיצים 2 דקות ומוסיפים יין, דבש, מלח, פלפל וטרגון. מאדים 2-3 דקות ומחזירים את הכבדים לדקה.
3. מגישים עם קוסקוס או אורז או על באגט קלוי.

פסטה עם עוף ופטריות ברוטב יין אדום
''שיטת ההכנה דומה להקפצה בסגנון המזרח הרחוק אבל הטעמים איטלקיים לגמרי''.

חומרים ל-4 מנות:
2 חזות עוף (כקילוגרם) חתוכים לרצועות רוחב
300 גרם פסטה קצרה
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
בצל סגול חתוך לרצועות
2 שיני שום פרוסות
כפית עלי טימין
סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
פלפל אדום קלוי, קלוף וחתוך לרצועות
חצי כוס יין אדום יבש
כף עלי בזיליקום חתוכים לרצועות

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה ומסננים במקביל להכנת המנה.
2. מחממים ווק או מחבת גדולה ורחבה עם שמן זית, ומטגנים את העוף 2-3 דקות רק עד שמתחיל להזהיב. מתבלים במלח ופלפל ומוציאים מהווק בעזרת כף מחוררת.
3. מוסיפים מעט שמן ומקפיצים בצל עם שום וטימין באותו ווק, עד שמתחיל להתרכך. מוסיפים פטריות ומטגנים עד צריבה קלה.
4. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים פלפל אדום ויין ומרתיחים יחד דקה. מוסיפים את הפסטה המבושלת והבזיליקום ומערבבים עוד דקה-שתיים. מגישים מיד.

שיפודי צ'ילי עוף ובטטה
''העוף והבטטה מתחברים היטב עם טעמים מתוקים שיש בהם נגיעה אוריינטלית וחריפות. המרינדה של העוף משמשת כאן לתיבול פרוסות הבטטה הנצלות בגריל''.

חומרים ל-4 מנות:
750 גרם חזה עוף חתוך ל-12 נתחונים
שמן זית להברשה

למרינדה:
2 כפות רוטב סויה
כפית ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום כתושות
שליש כוס רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק

למצע בטטות:
2 בטטות גדולות פרוסות דק
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המרינדה עם רבע כוס מים. מכסים את נתחי העוף בתערובת ומניחים בקירור למשך חצי שעה לפחות ועד 24 שעות.
2. לפני ההגשה מחממים גריל או מחבת פסים.
3. משפדים את הנתחים על שיפודים ומניחים על רשת גריל או במחבת. שומרים את המרינדה שנשארה.
4. מתבלים פרוסות בטטה במלח, פלפל ושאריות מרינדה ומניחים לצד השיפודים.
5. צולים כ-4 דקות מכל צד או עד שהעוף עשוי והבטטות מתרככות. מדי פעם מברישים את העוף בשמן זית. מגישים מיד לצד סלט ירוק.

מתוך:''ספר העוף השלם'' מבית על השולחן, 110 ₪.

בתאבון מכל הלב!

חזרה לתחילת העמוד הראה אורח's פרופיל חפש הודעות אחרות של אורח
 
מלכת הלבבות




הצטרף / הצטרפה: 10 September 2006
מדינה: Israel
משתמש: מנותק/ת
הודעות: 132
נשלח בתאריך: 16 September 2006 בשעה 22:52 | IP רשוּם צטט את מלכת הלבבות

ערב טוב לבשלנית

נתת לי כמה רעיונות לארוחת חג

נשמע טוב עם התוספות הנכונות יהיה פצצה

בברכה

מירי

נ.ב. נתראה בקרוב ונחליף מתכונים אם תרצי



__________________
מירי צ.
חזרה לתחילת העמוד הראה מלכת הלבבות's פרופיל חפש הודעות אחרות של מלכת הלבבות
 
אורח
אורח/ת
אורח/ת


הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
הודעות: 385
נשלח בתאריך: 17 September 2006 בשעה 00:30 | IP רשוּם צטט את אורח

ערב טוב מירי

אשמח לקבל רעיונות חדשות

ובוואדי אני תמיד פתוחה למתכונים טעימים

מתי נתראה ונחליף?

חזרה לתחילת העמוד הראה אורח's פרופיל חפש הודעות אחרות של אורח
 
אורח
אורח/ת
אורח/ת


הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
הודעות: 385
נשלח בתאריך: 06 October 2006 בשעה 01:18 | IP רשוּם צטט את אורח

אורז עם עוף אננס וקאשיו פיקנטי
מאת מארק טוב שף "לה סנטרל" ביסטרו

חומרים ל-2 מנות
300 גר' אננס טרי ,מקולף ופרוס לקוביות קטנות
225 גר' אורז לבן
225 גר' חזה עוף
50 גר' בייקון בלי שומן ,פרוס לרצועות דקות
75 גר' קשיו
1 שן של שום ,מקולפת וקצוצה
100 גר' בצל לבן פרוס לקוביות קטנות
20 ס"ס שמן זית
20 גר' שאטה קצוצה
1 ליטר ציר עוף
1 כף מיץ לימון
מלח ,פלפל לפי הטעם

אופן הכנה
קולים קשיו במחבת על אש נמוכה..חצי מהכמות טוחנים במעבד מזון.
בסיר מחממים שמן זית ולטגן קלות את הבצל והשום כ- 3-5 דקות ,לאחר מכן להוסיף קוביות של עוף ולבשל עוד 15דקות בערבוב תמידי.

מוסיפים אורז ותוך כדי הערבוב מבשלים 5 דקות. מוסיפים ציר עוף, מיץ לימון, פלפל, שאטה ומלח

מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 10-12 דקות עד שאורז לא יתרכך.

מורידים את הסיר סיר מהאש, ומערבבים את האננס הקשיו שלם והבייקון יחד עם תבשיל האורז.

מגישים בקערות מקושטות עם הקשיו השלמים.
חזרה לתחילת העמוד הראה אורח's פרופיל חפש הודעות אחרות של אורח
 



אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

העמוד הזה נוצר וחושב תוך .0781 שניות.